Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Czy warto się szczepić lecąc do Indii ? |
autor komentarza: albatros |
data dodania: 2014-01-14 12:22:48 |
treść: Cześć. Dwa dni temu wróciłem z Indii to jestem na bieżąco :-) Tak jak poprzednicy pisali - żółtaczka A+B obowiązkowo. Koniecznie weź ze sobą nawilżane chusteczki do wycierania rąk i twarzy, jak i żel do odkażania rąk - baaardzo przydatne, bo tamtejsze standardy higieniczne są żadne - po prostu ich nie ma. Koniecznie weź ze sobą mydło, ręcznik, papier toaletowy i chusteczki higieniczne. Nie wiem w jakich hotelach będziesz, ja bywałem w lokalach średniej półki, i zdarzało mi się że musiałem o te rzeczy usilnie się dopraszać. Bardzo dobrze że na pierwszą swoją podróż jedziesz tam z biurem turystycznym - może przeżyjesz mniejszy szok kulturowy, może mniej będziesz musiała walczyć z nieustanną natarczywością wszelkich kierowców, rikszarzy, sklepikarzy oraz naganiaczy wszelakiego sortu... Też marzyłem długo o podróży do Indii, niestety mocno się rozczarowałem i wiem że już nie chcę tam wracać. Kraj piękny ale ludzie nieznośni. Miłej wycieczki |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.