Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: co warto zobaczyć ? |
autor komentarza: rallygator |
data dodania: 2014-02-20 11:43:40 |
treść: Ja byłem trasą z północy lagodeki (gruzja) - Balaklan - Zaqutala - Szeki - Baku i okolice - Gobustan. Kraj nie zrobił na mnie oszołamiającego wrażenia. W porównaniu z Gruzją jest drogi (zwłaszcza okolice Baku). Z tego co widziałem polecam: - miasteczko Szeki wraz z pałacem Chanów i Karawanserajem. Warto przenocować w Karawanseraju. - Baku (trzeba zobaczyć i za dnia i w nocy). Niesamowity przepych i marnotrastwo wody sprowadzanej w ten pustynny rejon rurociagami. Warto przejść się promenadą, zobaczyć Iczeriszecher (stare miasto), wejść lub wjechać na górę nad miastem, zobaczyć nowoczesne budynki i stare secesyjne kamienice, pomniki Alijewa :). PS. Uważaj na szalonych kierowców na drogach - Baku to nie miasto dla pieszych. - Gobustan (must see) - przede wszystkim błotne wulkany, ale warto też się wybrać na petroglify (najtaniej autobusem z Baku i na miejscu wynajać lokalną taxi) Nie zrobiły na mnie wrażenia: - świątynia wyznawców ognia - paląca się góra Janar Dag Nie byłem ale podobno warto pojechać do: - miasteczko Quba w górach na północ - Lenkoran (podobno klimatycznie jak w Iranie) Pozdrawiam i powodzenia w podróży. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.