Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: globtroterzy gdzie na studia? |
autor komentarza: alisson7 |
data dodania: 2007-09-22 09:29:14 |
treść: Można dać radę i to bez szczególnych wyrzeczeń.Uczę w szkole państwowej i co prawda nie są to kokosy,ale mając przed sobą jeszcze jeden ostatni szczebelek w drabince tzw.awansu zawodowego zarabiam na tyle,by 3 razy w roku wybrać się gdzieś za granicę i kilkakrotnie w Polskę.Co prawda mogłabym dorabiać korkami (chętnych adeptów gitary jest sporo),ale nie mam na to czasu.Praca w szkole to płatne wakacje,"13" i inne dodatki,więc nie jest tak tragicznie.Jeśli nie oczekuje się pełnego wypasu podczas podróżowania,to nie jest źle.Jeżdżę co prawda głównie na stopa a noclegi jeśli ***** to trafiają się na plażach o tym standarcie;) ale nie tylko.W tym roku pozwoliłam sobie też na wypad samolotem z noclegami w hotelu a i podczas stopowania nocowaliśmy w **** apartamentach.Poznaliśmy w te wakacje nauczycieli geografii (nawiedzonych globtroterów:),którzy też co roku jeżdżą swoim samochodem po Europie,bez dodatkowego dawania korków,więc jeśli dwie osoby pracują i utrzymują siebie i rodzinkę z pracy w budżetówce to jest to dowód na to,ze nie jest źle. A jak ktoś studiuje jakąś ciekawą np.filologię,to może liczyć na naprawdę niezłe kokosy udzielając jeszcze korków,czy pracując w dobrze płatnej szkole językowej...Znam ludzi,którzy żyją tylko z tego i nie myślą już nawet o stałej pracy,wystarczy stałych 10 uczniów...No,nie ukrywam,że w moim przypadku zawód pozwala równoczesnie na zwiedzanie i zarabianie,można wziąść gitarki i jechać w Europę,znaleźć ładne turystyczne staróweczki i grać tam zarabiając już niezłe kokosy,ale tylko raz coś takiego praktykowałam,w końcu wakacje są od odpoczynku! :) |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.