Forum dyskusyjne dodanie komentarza
| temat: Jak podrózować po Kubie? | 
| autor komentarza: [konto usuniete] | 
| data dodania: 2014-02-25 17:55:04 | 
| treść: Byłam na Kubie na własną rękę i nie zgadzam się, że są tam jakieś nadzwyczajne kłopoty z organizacją. Owszem, nikt nie wie co to pośpiech, ale autobusy jeżdżą punktualnie. Powiedziałabym odwrotnie - wszystkie osoby, które myślą, że jadąc na Kubę uciekną od komercji będą rozczarowane - tutaj wszystko jest (urzędowo) zorganizowane dla turystów. Nie możesz kupić jedzenia w sklepie spożywczym (w tych dla turystów są tylko słodycze, konserwy i rum...), więc stołować się można tylko na mieście (zwykły "turystyczny" obiad z to ok. 10 euro) lub w casas particulares - śniadanie 2-3 euro, obiadokolacja 10-12. Komunikacja (Viazul) między miastami przynajmniej w centralnej Kubie jest dobrze zorganizowana. Noclegi można zarezerwować na takich samych zasadach jak w Europie, za darmo, z możliwością odwołania 2 dni przed datą przyjazdu. Przy 2-3 osobach opłaca się podróżować nawet między dużymi miastami "prywatną" taksówką. Jak podrzucisz temat w casa particular to pewnie sami Ci zaproponują jakiegoś kuzyna/sąsiada/znajomego:) Władza nie chciała wiedzieć o nas nic - z wyjątkiem kontroli na lotnisku. Miałam wrażenie że turyści to takie trochę święte krowy. Wyjazd na Kubę z biurem podróży to kompletna strata czasu i pieniędzy!!! Jeśli wiesz gdzie konkretnie chciałabyś pojechać na Kubie i co robić, chętnie podzielę się doświadczeniami, o ile tylko byłam akurat w tym miejscu. Pozdrawiam | 
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.