Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Wejście na El Teide |
autor komentarza: Przemysław Supernak SuperGlob |
data dodania: 2014-04-29 12:12:34 |
treść: Z tego co się orientowałem, to pozwolenie na wejście jest potrzebne jeśli wjeżdża się kolejką. Jeśli się wchodzi na własnych nogach, dozwolona i ogólnie akceptowana praktyka jest taka, że nocuje się w schronisku AltaVista pod szczytem, na który wyrusza się tuż przed świtem, by zdążyć przed strażnikami, którzy przychodzą ok. 9.00. W żadnej relacji póki co nie spotkałem się z uwagami o posiadaniu kasku. Czy rzeczywiście jest potrzebny? Piszesz, że sypie się materiał piroplastyczny - czy to oznacza, że są tam regularne erupcje? Czy chodzi ci o obsuwający się pod stopami gruz, który spada niżej? Co do wymagającej wycieczki, to myślę że po kilku trekingach w Himalajach, Atlasie Wysokim i Alpach, chyba damy radę :-) Wysokość nie jest szczególnie duża, a obsuwające się podłoże może być uciążliwe, ale do przejścia. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.