Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Noclegi |
autor komentarza: Podróże Obieżyświatki |
data dodania: 2014-07-06 14:11:20 |
treść: Hej, O rowerach niestety nic nie wiem. Nigdy o tym nie słyszałam mieszkając w Gruzji, ale może coś się zmieniło od 2 lat. Co do noclegów to w Mestii masz kilka gueshousów i hostel, zaraz w centrum, wszystkie marshrutki się tam zatrzymują i taksówki do Uzghuli odjeżdżają. Swego czasu płaciłam tam 15 lari za noc, ale dopiero co go otwierali i nie mieli zbyt dużego ruchu. Z Mestii najlepiej dojechać do Batumi marshrutkami. Z Mestii wyjeżdża chyba jedna bladym świtem ok. 6 rano do Zugdidi. Kilka godzin się jedzie, może z 5. Nie pamiętam już. Z Zugdidi kilka marshrutek dziennie do Batumi. Chyba ze 2 godziny jechałam. W Kazbegi bardzo popularny guesthouse to Zazi, pierwszy w Lonely Planet. Bardzo fajnie tam było, rodzina bardzo pomocna i miła, poradzą jak trzeba, Jedzenie było smaczne i można było spakować sobie jako suchy prowiant na wycieczki po górach. Do Sighnaghi najlepiej z TBS jechać. Albo stopem albo marshrutką z przystanku Ortachala. Tyle pamiętam, ale jakbyście mieli jakieś inne pytania to piszcie. udanego pobytu! Ogółem jeżdżenie po Gruzji stopem jest dość łatwe. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.