Forum dyskusyjne dodanie komentarza

powrót

temat: Tajlandia - która wyspa - wycieczka do Angkor Wat?
autor komentarza: ARKMZ
data dodania: 2014-07-08 22:29:54
treść:
Dzień dobry wszystkim!

Na koniec sierpnia/początek września mamy we dwie osoby wykupiony lot do BKK. Na miejscu w Tajlandii będziemy 12 pełnych dni (pierwszego dnia jesteśmy na lotnisku o 7.30, ostatniego dnia podróży wylatujemy o 20.00).

Wstępnie planuję, co warto by zobaczyć w tym kraju.
Na początek myślałem oczywiście o BKK - Grand Palace i Wat Pho. Co jeszcze? Oba te miejsca chciałem zobaczyć już pierwszego dnia po przylocie, choć zmęczenie pewnie będzie spore.

Kolejny dzień również w BKK (najprawdopodobniej, bo być może ograniczymy się tylko do w/w miejsc i będziemy chcieli ruszyć dalej).

I tu pojawia się problem: ostatnio zaczęła mi chodzić po głowie Kambodża, a konkretnie krótki bardzo wypad do Angkor Wat. Czy to dobry pomysł? Czy taka podróż jest w ogóle bezpieczna?

I czym najlepiej dostać się z BKK do Angkor Wat (zorganizowana wycieczka?), a potem po zwiedzeniu na jedną z wysp?
Jak wygląda sprawa wizy? Warto wyrobić będąc w PL Czytałem gdzieś, że na granicy sporo to trwa.

Co do wyspy - wybraliśmy już w zasadzie Koh Chang. Jest duża, mam nadzieję, że będzie na niej co robić. Poza tym sporo na niej bungalowów, a na tym nam zależy. No i nie jest bardzo daleko od BKK. Tylko obawiam się o pogodę, podobno dość mocno wtedy pada w tym regionie. Ktoś był na początku września na Koh Chang?

Potem z Koh Chang powrót do BKK - i tu pytanie. Czy wystarczy, że wcześnie rano wyjedziemy z wyspy, by zdążyć na ot o 20.00? (wiadomo, odprawa, na lotnisku trzeba być wcześniej). A może jednak wrócić do BKK na jedną noc i być pewnym, że zdążymy?

To na razie wszystko. Z góry serdeczne dzięki za wszelkie porady.

Pozdrawiam wszystkich Globtroterów!

tytuł:
treść:
użytkownik: hasło:

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl