Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Jaki plecak ? |
autor komentarza: hewolf |
data dodania: 2014-07-09 12:11:17 |
treść: W tym roku na 3 tyg w Azji (Wietnam/Kambodża) miałem Osprey'a 50L, z siatkowymi plecami i drugi mały 25L jako podręczny i przedni plecak zakładany odwrotnie. Zestaw się sprawdził super, a plecy prawie nie bolały od noszenia, bo rozkładałem ciężar na dwa plecaki. Duży plecak z pakunkami ważył ok 8,5kg/3 tyg wyjazd. Po prostu uznałem, że bez prania się nie obejdzie i zabrałem ciuchy na ok.10dni. Wode kupowaliśmy na bieżąco w butelkach i podłączaliśmy SMARTUBE, taką rurkę z przejściówkąmi na różne gwinty. Do tego 5szt zwykłych pieluszek tetrowych na osobę (robi to za nakrycie głowy, ręcznik, maskę na kurz z drogi, ect). Goretex nie działa w wysokich temp i wilgotności więc wystarczyły lepsze poncza. Polecam zabrać elektrolity w zaszetkach, bo ewentualna kroplówka po zatruciu może słono kosztować,np. 30$ +20$ elektrolity. Psikacz odkarzający, własne plastikowe sztućce, kubek, koncentrat do prania, krótkofalówki z baterią słoneczną, bloczki do spięcia plecaków i odblokowany roaming na tamte regiony to podstawa, bo mapa na Ajfonie nie działa bez sieci. Udanego pobytu w Azji. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.