Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Tajlandia - która wyspa - wycieczka do Angkor Wat? |
autor komentarza: Podróże Obieżyświatki |
data dodania: 2014-07-09 14:05:22 |
treść: Hej, W tym czasie w Tajlandii, szczególnie na południu leje każdego dnia. Rok temu przyleciałam tam pod koniec sierpnia i do października (przynajmniej połowy) jeszcze lało. Nie jestem pewna czy tak samo jest niedaleko BKK. O do BKK to mnie szczególnie nie zachwycił. 2 dni tam wystarczą jak dla mnie. Szczególnie, że chcecie jechać jeszcze do Kambodży. Warto zaoszczędzić dni na Angor Wat niż na BKK. Z BKK z lotniska Donmuang masz tanie loty AirAsia do Siem Reap. Albo z międzynarodowego Angor Air (albo coś takiego). W samym Angor Wat tak się sprężycie to 2 dni (2 nowe) wystarczą. Możecie sami jechać bo lotnisko jest blisko. Tai (stała stawka, nie naciągają) zabierze Was do hotelu (osobiście polecam Jasnim). Z hotelu możecie wynająć tuk tuka na cały dzień aby zabrał Was po świątyniach. My wzięliśmy rowery i było super, można było uciec od stonki chińskich turystów. Możecie podzielić to sobie na 2 dni: mały okrąg i duży okrąg albo wszystko jednego dnia, ale będzie intensywnie. Do Kambodży wizy możecie zrobić online i tylko je później wydrukować. Co do Tajlandii to w sierpniu zmieniają się przepisy wizowe. Sprawdźcie to wcześniej. Bo jak jeszcze w czerwcu tam byłam to mówiono, że mają znieść wizy on-arrival (czyli tylko pieczątka w paszporcie na 30 dni), bo za dużo osób robi visa run i nie płaci za nie. Nie wiem ile w Polsce trwa wyrobienie wizy ale w Malezji można było dostać wizę jeszcze tego samego dnia albo następnego. powodzenie :) |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.