Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Rzym i Toskania |
autor komentarza: viollino |
data dodania: 2014-07-23 08:59:55 |
treść: Witam wszystkich podrozowiczow, ktorzy chca zwiedzac piekna Italie. Zdecydowałam się na wycieczke Rzym i Toskania, ponieważ juz od dluzszego czasu chcialam zobaczyc Wlochy, a podane terminy w ofercie były dla mnie najdogodniejsze i mogłam tą wycieczkę pogodzić z moimi terminami. Wszystko bylo pieknie do dwoch dni przed wyjazdem. Wylot mial byc w niedziele o 13:00, a dwa dni wczesniej, dostalam informacje, ze wylot z Warszawy do Wloch jest o 4 rano. Wszystko bylo by pieknie, gdyby nie fakt, ze ja musialam dojechac z Niemiec i mialam juz wykupiony bilet autokarowy do Polski. Przyspieszenie wylotu o 9 godzin spowodowało, że pracujac w piatek do 17:00 mialam godzine na spakowanie sie na dwa tygodnie 'urlopu' i wykupienie nowego biletu autokarowego do Warszawy, cala noc w autokarze, a kolejna noc na lotnisku, bo wylot byl o 4 rano. Poza tym mialam wazny termin w sobotę rano w pewnym urzedzie w Niemczech na który czekałam 3 miesiące i na ktory, przez cale to zamieszanie nie moglam pojsc oraz musiałam anulować bilet autokarowy i w ostatniej chwili szukać innej możliwości dojazdu do Warszawy. Reklamacji o zwrot kosztow za anulowany bilet Rainbow Tours oczywiscie nie uznalo. Co chodzi o warunki na wyjezdzie: duzo chodzenia, ale cale szczescie mielismy szczescie z pogoda, zwykle padal deszcz jak siedzielismy w autokarze. Hotele mogly by byc zdecydowanie lepsze, pokoje male i skromne, ale lazienki fatalne. Strach bylo wejsc pod prasznic, bo fugi byly czarne od wilgoci - trzeba bylo uwazac, zeby nie nabawic sie jakiegos grzyba. Sniadania byly w miare ok, ja sie najadalam, ale nie wiem jak mezczyzni. Na kolacje chyba 4 razy byl makaron z sosem pomidorowym, ale sprobowalismy takze innych specjalow. Coz jeszcze powiedziec: mnie kosztowalo to duzo stresu juz na samym starcie, a zniechecic mozna sie bardzo szybko, jak takie niespodzianki sie pojawiaja krotko przed wyjazdem, a malo ten wyjazd tez nie kosztowal i dodatkowe koszty jeszcze dochodza. Jesli ktos planuje sobie taki wyjazd niech uzbroi sie w cierpliwosc i pieniadze. Ja oszczedze juz sobe tego stresu. Pozdrawiam, Wiola |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.