Forum dyskusyjne dodanie komentarza

powrót

temat: kiedy i z jakim biurem do Tajlandii?
autor komentarza: bynio
data dodania: 2014-08-03 12:42:35
treść:
Niestety muszę Cię zmartwić. Z biurem zobaczysz mniej, musisz zapłacić co najmniej 50% drożej, program nigdy nie będzie odpowiadał Ci do końca ponieważ jest "skrojony" dla przeciętnego turysty, na dodatek wszyscy będą czekali na jakąś panią, która akurat wybiera sobie srebrne kolczyki i trwa to już 40 minut (jedna z opowieści moich znajomych będących akurat w Tajlandii z biurem). Tak na szybko, zalety z jazdy z biurem:
1. o nic się nie martwisz
2. nie musisz mówić po angielsku, od tego jest pilot
3. jedziesz w grupie kilku lub kilkunastu osób, możesz kogoś fajnego poznać
Wady podróży z biurem:
1. cena co najmniej 30% wyższa, a w przypadku Tajlandii 50% do 100%
2. plan podróży nigdy w 100% nie odpowiada Twoim oczekiwaniom chyba, że nie masz żadnych oczekiwań
3. brak elastyczności, podoba Ci się jakieś miejsce lub nie ma tam pogody w danej chwili i chcesz zostać dłużej, z wycieczką o tym zapomnij, program jest najważniejszy
4. nie poznajesz życia w kraju, w którym jesteś ponieważ przebywasz cały czas z wycieczką
5. musisz łazić po tych wszystkich sklepikach do których prowadzi Cię pilot ponieważ on ma taki obowiązek, siedzisz tam i tracisz bezsensownie czas
6. po wycieczce zapominasz po kilku dniach co zobaczyłaś i dlaczego to było takie ważna dla miejscowej kultury
7. jedziesz z przypadkowymi ludźmi, których oczekiwania i kultura osobista nie muszą Ci odpowiadać, czasami musisz męczyć się z nimi przez 2 tygodnie np. ktoś notorycznie spóźnia się na posiłki, godziny wyjazdu, zbiórki itp.
Możesz to teraz sobie sama ocenić, co Ci bardziej odpowiada. Dla mnie jazda z biurem to strata czasu i pieniędzy. Po takiej imprezie nadal nic wiem o kraju, w którym byłem, nie wiem jak się po nim poruszać, na co zwrócić uwagę i jeżeli chciałbym pojechać 2 raz to właściwie muszę zaczynać wszystko od nowa, a w Tajlandii byłem już 3 razy, a w Kambodży i Singapurze 2 razy. Teraz wybieram się 2 raz do Indonezji. A Tajlandia to najłatwiejszy kraj do podróżowania na własną rękę z całego świata.
Pozdrawiam Zbyszek
tytuł:
treść:
użytkownik: hasło:

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl