Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Miesiąc w Indiach |
autor komentarza: juriusz |
data dodania: 2007-10-30 12:16:32 |
treść: Wybieram się do Indii, przylot do Bombaju 5 stycznia 2008, wylot 4 lutego, również z Bombaju (chciałem z Delhi, ale różnice cenowe były znaczne - lece Swissem, bilet wyszedł za 1878 zł. chyba nieźle?). Z tego co przeglądam to jest tu wiele osób, które dobrze znają ten kraj. Wiem, że miesiąc to stosunkowo mało na taki ogromny obszar, dlatego bardzo proszę o jakieś wskazówki, chcę zobaczyć jak najwięcej i nie przeszkadzają mi tragiczne warunki, ani szybkie tempo zwiedzania, wręcz jest wskazane. Kilka konkretniejszych pytań: Kierować się raczej na północ czy na południe? Czy opłaca się w którymś miejscu zjechać na plażę i chwilę na niej poleżeć? W sensie czy jest jakaś ładna, czy może położona koło czegoś wartego odwiedzenia? Jak wygląda sprawa z lokalnymi alkoholami? Znajdę fajny lokal, gdzie miło posiedzę przy piwie, lub kieliszku wina czy raczej zapomnieć o takich atrakcjach? Co koniecznie wziąć na tą porę roku? Jak wygląda o tej porze roku sytuacja w pociągach? Kupować bilety z wyprzedzeniem jak tylko mogę najwcześniej, czy też są szanse, że na kilka godzin przed podróżą dostanę? Będę bardzo wdzięczny za wszelaką pomoc :) |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.