Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Azja - ale gdzie |
autor komentarza: jikol |
data dodania: 2014-08-13 11:55:08 |
treść: Ja bym na waszym miejscu się wybrał do Indonezji i ewentualnie Malezji. Pogoda powinna być OK, w samej Indonezji jest tyle do zobaczenia, że 3 tygodnie można spokojnie zapełnić - Bali, plażowanie na którejś z wysp Gili, wspinaczka na wulkan chociażby na Lomboku, wycieczka z Floresu do parku Komodo, Yogyakarta, wulkany Iljen i Bromo koniecznie. Generalnie można przejechać całą Jawę z Jakarty na Bali. W Malezji oczywiście Kuala Lumpur warto zobaczyć, Batu Caves obok, można jechać drogą lądową do Singapuru i zaliczyć przy okazji Melakę. Na Borneo jeszcze nie byłem, więc ciężko mi się wypowiedzieć. Perhentiany, czy Tioman, a tym bardziej Langkawi raczej odpadają, bo będzie tam padać. W Malezji wiz dla Polaków nie ma, w Indonezji bezproblemowo dostaje się visa-on-arrival. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.