Forum dyskusyjne dodanie komentarza

powrót

temat: Myanmar - koszt podróży
autor komentarza: nitkaska
data dodania: 2014-09-07 22:20:02
treść:
Lot to ok 2000 - 2500,-
Śniadania są w 99% w hotelach, ale z jakością i różnorodnością bywa różnie. Zawsze dostaniesz tosty z lekko słodkiego pieczywa, margarynę (przyzwoitą) i jajka w dwóch postaciach: sadzone lub w postaci omletu (obie wersje dość tłuste!). Zawsze są też owoce: banany, melon lub arbuz. Miałam przesyt tych śniadań po 17 dniach, ale wytrzymać można:)
Koszt obiadu zależy od miejsca. W różnych knajpkach ceny bardzo umiarkowane, ale możesz też zjeść w wersji na bogato (choćby w Bagan). Te tańsze to do 3-4$ na osobę max.
My miałyśmy hotele rezerwowane przez naszego kierowcę (podróżowałyśmy z Birmańczykiem, którego wynajęłyśmy jeszcze w Polsce). Płaciłyśmy po 25$ za pokój dwuosobowy, ale po krótkich targach. Pierwotna cena wynosiła 30$ za "dwójkę". To był bardzo przyzwoity stanadart, czysta pościel, czyste pokoje,w łazienkach właściwie ok. Wiem jednak od spotykanych Polaków, że oni płacili za podobne lub wręcz te same hotele 30-35$, rezerwując je przed wyjazdem w Polsce. Generalnie mnie samej zależało na jeszcze tańszych hotelach, ale w sumie wyszło ok.
Jeśli chodzi o koszta podróży na poszczególnych odcinkach, to pojęcia nie mam, tak jak napisałam my miałyśmy do dyspozycji busa na 7 osób i wspaniałego Andiego, którego usługi polecam:).
Byłam w Birmie w lutym 2014
Pozdrawiam i już Ci zazdroszczę tej podróży:)
tytuł:
treść:
użytkownik: hasło:

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl