Forum dyskusyjne dodanie komentarza

powrót

temat: koszty wyjazdu
autor komentarza: strogg
data dodania: 2014-09-20 11:44:31
treść:
"Poddałem w wątpliwość ceny przelotu na Filipiny, bo takich na podróże z Polski nie było i nie ma."

Ceny, które podałem to całkowity wydatek, który ponosiłem, uwzględniając dolot z Polski i nie były to błędy w systemie. To, że ty takich cen nie widziałeś lub nie potrafisz zestawić takiego połączenia nie znaczy, że ich nie ma. To, że uważasz, że nie są “dostępne" dla ciebie, nie oznacza, że nie są w zasięgu innych, ludzie z powodzeniem korzystają z promocji i kreatywnie łączą różne możliwości, latając często za naprawdę niewielkie pieniądze. Widać to świetnie na różnych forach, stronach z rekomendacjami, również ludzie z Globtrotera, których znam sobie z tym radzą nieźle. Gdybyś miał pojęcie o czym piszesz to nie oczekiwałbyś, że dostaniesz świetną cenę w Polsce w jednej rezerwacji odpytując CRS o WAW-MNL, może trzeba poszukać oddzielnie w różnych źródłach dolotu do jakiegoś hub-u i połączenia docelowego, wyszukać multi-city itp. nie wszystko trzeba mieć na jednym bilecie, to co najbardziej oczywiste i komfortowo podane zawsze będzie droższe. Jeszcze na początku września można było kupić bilety do Manili za około 1300zł z Mediolanu, do którego można dolecieć z Polski za 200-400zł, to tylko jeden z przykładów okazji jakie się pojawiają co jakiś czas. Wspomniane 1900-2200zł to już naprawdę nie jest "rocket science”, tylko coś co może sobie znaleźć każdy kto ma trochę czasu do wylotu, elastyczne terminy, chęć zapolowania, poradzenia się innych.
Oczywiście możesz być "na nie", sugerować ludziom, że muszą wydać dużo więcej (zwłaszcza, że to nie twoje pieniądze), podpierać to “argumentami”, że tanich opcji “nie było i nie ma”. To właśnie jest wprowadzanie w błąd, skutkuje tym, że inni wydadzą pieniądze, którą mogą zaoszczędzić, tak jak to robi wielu.

"które wyspy udało Ci się zwiedzić i jakie masz o nich zdanie?”

ewelina1984, byłem na Luzon od Ilocos po Bicol, Visayas (Bohol, Negros, Leyte, Cebu itd), Palawan i jeszcze parę innych. Zdanie mam bardzo dobre ale to zależy czego konkretnie oczekujesz :) Daj znać co cię dokładnie interesuje, postaram się coś podpowiedzieć.
tytuł:
treść:
użytkownik: hasło:

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl