Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Stosunek do Polaków |
autor komentarza: Wiesław |
data dodania: 2014-10-19 10:18:49 |
treść: nie byłem w tamtym rejonie ale niedawno (kwiecień-maj) byłem na "innej" prowincji tzn w Kałmucji Moje wspomnienia dotyczące miejscowych ludzi są wspaniałe. Nigdzie nie spotkałem się z agresją czy nawet niechęcią zwykłych mieszkańców czy też urzędników. Wszędzie (poza jednym wyjątkiem) było miło i sympatycznie. Problemem może być język ( z tym akurat nie mam żadnego problemu), czym lepiej znasz rosyjski tym możliwość bezpośrednich kontaktów jest większa ( nie liczyłbym na możliwość wykorzystania angielskiego czy polskiego) Wyjątek o którym wspomniałem to epizod w jednej z pokołchozowych wsi w której po kłótni z przypadkową kobietą ( chyba w jej rozumieniu - patriotką ) zgłosiła na policję że "po wsi chodzi ukraiński szpieg" (pewnie to reakcja na inny akcent mojej wymowy ). Zostałem zabrany na posterunek policji i po całkiem sympatycznej rozmowie (kłania cię znajomość języka) zostałem bez żadnych konsekwencji zwolniony. Rosja to taki sam kraj jak inne, mieszkają w nim sympatyczni ludzie i mało sympatyczni, ja miałem okazję spotkać tych pierwszych. pozdrawiam |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.