Forum dyskusyjne dodanie komentarza

powrót

temat: Podróżowanie po Indiach samolotem
autor komentarza: Agnika
data dodania: 2007-11-19 20:38:33
treść:
cześć, masz sporo czasu, nie będziesz musiała się aż tak bardzo spieszyć więc podróż lokalnym samolotem czy pociągiem jest po prostu ciekawsza. Musisz wziąć pod uwagę fakt, że w Azji nawet po autostradzie nie jedzie się zbyt szybko. Przechadzają się tam ludzie, jeżdżą rikszarze, a raz nawet widziałam słonia. Średnia przejazdu 100 km. w górach to około 4 godziny, przeżycia niezapomniane. Co do samolotów którymi można przemieszczać wewnątrz kraju mogę powiedzieć tyle, że mają naprawdę wysoki standard jak na tanie linie. Wydaje mi się, że wyższy od europejskich. Ceny bardzo przystępne i właściwie są zapełnione w komplecie. Jest sporo podróżnych, którzy są turystami, ale ciekawsze jest, jak napisałam przemieszczanie się drogą lądową. To jest chyba jedyny argument za tym, że jak piszesz, nikt nie lata samolotami. W Indian Airlines, którymi leciałam do Srinagaru w Kaszmirze masz zniżkę, jeśli nie ukończyłaś 29 roku życia, linie te są chyba najdroższe, ale i tak niedrogie, są też inne 4 linie, które mają świetne połączenie w praktycznie całych Indiach i są niedrogie jak na naszą kieszeń. Koszmarem jest zakup biletu jeśli chcesz płacić kartą kredytową. Kupienie trzech biletów zabrało około 3 godzin czasu, przy czym bliżej trzech.
Korzystałam również z usług Spice Jet (czy jakoś tak) Będąc w Indiach zdecydowaliśmy o takim środku przemieszczenia się tylko i wyłącznie ze względu na czas, do Kaszmiru jest się ciężko dostać drogą lądową z Leh przez przełęcze. Czasu już się nie odzyska, pieniądze zarobi. Jak pisałam, droga naziemna wydaje mi się o wiele ciekawsza, tak czy siak, nie masz się czego obawiać a Indie są magiczne.
tytuł:
treść:
użytkownik: hasło:

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl