Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Filipiny parę pytań - Bohol - Pamilikan |
autor komentarza: jamaj |
data dodania: 2014-10-30 13:37:23 |
treść: witam szybkie przemieszczanie w Manili nie istnieje chyba że nocą w zależności na który terminal przylecisz mi z terminalu 1 dostanie się na autobus do Banaue zajęło jakieś 1,5 h (taxi w godzinach szczytu) ale i tak nie musisz się spieszyć autobusy jadą o 20:00 i o 22:00 choć jak ja byłem to ten o 20:00 nie jechał lub nie było już biletów pani nie potrafiła wytłumaczyć tak czy inaczej oba docierają ok 6 rano ten pierwszy jedzie dłuższą trasą warto zabrać z sobą gotówkę w Banaue nie ma bankomatu a hostele mają jedno gniazdko lub wcale żeby naładować aparat czy tel trzeba płacić extra w recepcji.Przemieszczanie się między terminalami też zajmuje sporo czasu ok 1h z 4tego do 1szego przy czym można też czekać godzinę na autobus,samoloty między wyspami też nie zawsze latają są mocno zależni od pogody czasami trzeba brać pod uwagę nawet 3 dni poślizgu ale warto Filipiny są piękne i ludzie niesamowici powodzenia. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.