Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Ubezpieczenie w podróży Azja, Australia, USA |
autor komentarza: zoj |
data dodania: 2014-10-30 14:43:25 |
treść: Witam, Temat dość obszernie opisany na różnych forach jednak w odpowiedziach nie znalazłem informacji jakie mnie interesują. W lutym 2015 wyruszamy do Azji, Australii i USA, cała podróż ma trwać około 12 miesięcy. Aktualnie jestem na etapie poszukiwania ubezpieczenia NNW. Rozglądam się po różnych ubezpieczycielach i kwoty wahają się od 3000 - 10000 pln za 2 osoby. W moim przypadku chciałbym przeznaczyć 3000-4000 pln na 2 osoby. Z rekomendowanych jakie znalazłem, jest AXA oraz PZU pozostałe są drogie albo mają słabe opinie. Na kilku forach znalazłem również Planetę Młodych, domyślam się ze działają jak EURO26 ale rozszerzyli wiek ubezpieczonych do 39 lat. Stawki z ubezpieczenie są przerażająco niskie w porównaniu do czołowych ubezpieczycieli, ale oczywiści bardzo atrakcyjne dla ubezpieczonego. W zawiązku z tym zastanawiam się gdzie jest haczyk ....? Czy ktoś może wykupił ubezpieczenie w Planecie Młodych i skorzystał z niego ? Jak wyglądają rozliczenia bezgotówkowe, infolinia, pomoc itd ? Jeżeli możecie polecić jeszcze innych sprawdzonych ubezpieczycieli, którzy stanęli na wysokości zadania i pomogli wam w czasie podróży, to będę bardzo wdzięczny :) |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.