Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: mate de coca |
autor komentarza: Ianka |
data dodania: 2014-10-31 18:37:17 |
treść: oficjalnie bez problemu można wywozic kupioną w sklepie mate de coca. Wywozic z Peru liście coca tez mozna , bo w Peru te liście traktowane sa jako dar od Bogów, niezbedny do zycia dla mieszkańców gór. Plantacje są tylko nadzorowane jak nasze plantacje maku. Oczywiście jest pełno nielegalnych plantacji w dżungli, należących do mafii. Bardzo łatwo wyprodukować kokainę z liści, wystarczy zestaw małego chemika. Wwozic do innych krajów liście coca - to juz jest inny temat i odpowiedź jest jedna - nie wolno. Ja wracałam przez Amsterdam, jak wiadomo tolerancyjny kraj pod wzgledem róznego rodzaju zioła. Miałam w bagażu duzo aromatycznej czekolady, duzo herbatek mate de coca i pełno liści. Wyszłam z założenia, że psy sa tresowane na biały proszek, a nie na durne liście. Jak wyczułyby coś to te herbatki się walały po całym plecaku. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.