Forum dyskusyjne dodanie komentarza

powrót

temat: ocena techniczna zdjęć?
autor komentarza: loo
data dodania: 2014-12-03 13:04:16
treść:
Jeszcze jeden argument. Może to moje wypaczenie inżynierskie :-). Słowo "techniczny" niesie w mojej ocenie pewną jednoznaczność. Dokumentacja techniczna. Projekt techniczny. W przypadku sztuki (trochę górnolotnie, ale wśród zdjęć przyrodniczych, krajobrazowych na pewno znajdziemy też wpisujące się w dziedzinę sztuki), trudno o tę jednoznaczność w odbiorze. Nawiązując do wspomnianego ziarna - dla jednej osoby jego istnienie będzie wadą, dla drugiej zaletą zachowując analogowe wspomnienia. Przekrzywiony kadr, jeżeli nie jest to kilka przypadkowych stopni może dodawać dynamiki zdjęciu, ale może też przeszkadzać. Niedoświetlone zdjęcie - może autor chciał uzyskać efekt low-key? Wyraz emocjonalny zdjęcia ocenić może każdy na swój sposób, bo emocje są sprawą typowo indywidualną. Kwestia technicznej poprawności, zgodnie z tym co zaznaczyłem na początku jest już śliska. Ale jak też napisałem na tym samym początku, może to moje podejście do słowa "techniczny" :).

Bajdełej, fajnie, że są tu ludzie, z którymi można rozmawiać na poziomie bez wzburzeń, donosów i fochów :).
tytuł:
treść:
użytkownik: hasło:

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl