Forum dyskusyjne dodanie komentarza

powrót

temat: Kilka uwag dla wyjeżdżających - Madagaskar tanio
autor komentarza: jarek1
data dodania: 2015-01-01 08:42:31
treść:
> 1. czy na lotnisku jest bezpiecznie i można spędzić tam noc?
> Chcę kupić bilet z przylotem ok. 2.00 rano (najprawdopodobniej ktoś po mnie przyjedzie ok. 7.00) i powrotem ok. 1.00 rano, co oznacza, ze nocną porą będę musiała być na lotnisku. Noc na lotnisku nie jest dla mnie novum, niemniej zdarzyło mnie się w Chile niemiłe przeżycie, stąd moje pytanie.

Oczywiście bez problemu można przekimać na lotnisku. My też tak zrobiliśmy. Po opuszczeniu go przez obsługę ok 3.00 można wyłozyć się na karimacie nawet na taśmociągach dla bagaży. Można podładować telefony, niestety wi- fi płatne. Juz tam dopadły mnie pierwsze komary. Poza tym nikt sie nie czepia.
>
>
> 2. czy jest taxi-brus z lotniska do centrum Tany? Jeśli tak, co ile mniej więcej kursuje? czy są jakieś kursy nocne?

Z tego co wiem to są brusy z okolic lotniska do Tany od rana. Musisz się zapytać tubylców. Nie wiem co planujesz potem, ale my jechaliśmy taksówką, i dzięki temu zawiózł nas od razu na odpowiedni (!) dworzec (bo jest ich od metra i każdy do innych miast) aby złapać bus do Tomatave i dzięki temu już rano wyjechaliśmy z Tany. Tana jak zobaczysz nie jest zbyt urocza i warto wyrwać z niej jak najszybciej a ewentualnie "zaliczyć" ją czekając na samolot, bo linie lotnicze często sprawiają tam niespodzianki (znajomy przd samym wyjazdem dostał SMS-a że odlot ma 2 dni wcześniej, a jego lot Air France jest odwołany!!! .
Uważaj aby nie naciągali Cię na brusach. Zapytaj najpierw tubylców ile kosztuje bilet a potem dopiero obsługę :-)

Jeśli chodzi o miejsca na wypoczynek to najlepiej pytać tubylców.
tytuł:
treść:
użytkownik: hasło:

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl