Forum dyskusyjne dodanie komentarza

powrót

temat: plan wypadu na borneo
autor komentarza: piotrsanok
data dodania: 2015-01-12 22:08:05
treść:
szczeże to właśnie na razie mam mętlik i sam nie wiem - najlepiej plan mój oddaje ta rozpiska:

- Kuching - Bako National Park - Kuching city itself has something to offer

- Sibu - a city on the mouth of Rejang river where you can travel by boat to the inner part of Borneo to visit the natives, here is what mystical comes across my mind as the way of living of the natives people are different

- Bintulu - Similajau National Park

- Miri - a city where you can get to Mulu national Park where the largest caves in the world is located (recommended stay is abt 2-3 days to cover major attraction of the park)

- Brunei - beautiful mosque, water village, firefly viewing

- Kota Kinabalu - water rafting, Kinabalu National Park (must not miss to climb mount kinabalu!) and head to hot spring and then island hopping

- Sandakan - Orang Utan sanctuary - you will fall in love with this unique species

- Sipadan - if you are into diving, this is a must visit as it was listed as the top diving destination in the world.

- Singapore - pociąg - Kuala Lumpur - wtedy zamiast wracać z Sandakan/Kota Kinabalu do Kuching leciał bym do Singapore i łapał mój samolot w Kuala Lumpur ( moja trasa lotu to Oslo-Doha-Kuala Lumpur-Kuching ) odpuszczając lot Kuching - Kuala Lumpur

Problem w tym że nigdzie nie mogę znaleść ile te poszczególne "wypady" zabierają czasu i jak wychodzą finansowo ( nie chciałbym się dowiedzieć na miejscu że 3 dni w jakimś parku z przewodnikiem kosztują 1000$ ) ciężko też wynaleść wskazówki na temat przejazdów ( wolę nie samolotem aby możliwe dużo zobaczyć - i może pogadać z tubylcami - ciekawych rzeczy można się dowiedzieć czasem i jest to też jakaś atrakcja ). Ciekawi mnie też czy ktoś z was ma coś co by szczególnie polecił i po podliczeniu czasowym dało by się to zmieścić na listę. Zadaję dużo pytań bo chcę zrobić jakiś plan i uniknąć wpadki jaką miałem w Tajlandii gdzie mój plan okazał się porażką nie wartą wspomniania :D ( ale i tak było fajnie :) )

pozdrawiam
tytuł:
treść:
użytkownik: hasło:

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl