Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Parę pytań pomocniczych :-) |
autor komentarza: Grazyna47 |
data dodania: 2015-03-03 22:54:05 |
treść: Jezeli przylatujesz do Rabatu poznym wieczorem to nie masz co liczyc na autobus spod Atacadao.Ja kilka dni temu wrocilam z Maroka.Wyladowalam w Rabacie przed 20-ta i ok 21-wszej bylam przy Atacadao .W nocy nie jest tam za przyjemnie.Poszlam wlasnie na autobus,ktory mial odjezdzac spod Atacadao zasugerowana wlasnie wypowiedziami,ze stamtad jest latwo i tanio dostac sie nim do Rabatu.No i przeliczylam sie,bo ostatni autobus zdazyl odjechac,wiec cala moja wyprawa poszla na marne.W tym markecie mozna cos kupic,ale w ilosciach hurtowych!!!Ciezko bylo sie dogadac z miejscowymi,bo oni znali tylko francuski a angielskiego nie rozumieli,a ja z kolei nie znam francuskiego.No,ale jakos zrozumialam,ze juz ostatni autobus odjechal i nie ma co dluzej czekac.Zapytalam wiec o linie tramwajowa i czy tramwaje jeszcze jezdza.Okazalo sie,ze tak,ale to bardzo daleko i mozna tam dostac sie tylko taksowka.Tak wiec zlapali taksowke dla mnie i za 10 DH,bo oni powiedzieli,ze nie mam pieniedzy,tyle tylko co na tramwaj,wiec ani kierowca nie powiedzial ile mam zaplacic ani ja nie pytalam,zaplacilam i bylo ok, dojechalam do linii tramwajowej nr2.I jakos dotarlam do Rabatu.Ale nie powiem bylo z tym zwiazane mnostwo stresu.Tramwaj kosztowal 6 DH.Tak wiec zapewne niebardzo zaoszczedzilam na autobusie gdybym wyjezdzala prosto z lotniska.Mialam szczescie,ze trafilam na zyczliwych Marokanczykow,dzieki pomocy,ktorych dotarlam we wlasciwe miejsce.Wczesniej oczywiscie zatrzymywaly sie samochody ,gdzie kierowcy nie chcieli udzielic zadnych informacji tylko za niebotyczne pieniadze zawiec do Rabatu,Zadnych informacji,tylko wsiadaj,jedz i plac!No wiec zycze mniej stresujacej podrozy. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.