Forum dyskusyjne dodanie komentarza

powrót

temat: POLSKA MIEJSCÓWKA W KAMBODŻY
autor komentarza: towPawel
data dodania: 2015-04-15 18:20:44
treść:
Miałem się nie wtrącać, ale mnie świerzbi ;) O jakich tajemniczych mundurowych piszesz?? O jakich niedostępnych wioskach czy drogach? Właśnie wróciłem z wycieczki na motorowerach z przyjaciółmi a Argentyny i Ukrainy. Hmmm, we wszystkich wioskach chcieli z nami opijać Khmerski Nowy Rok. Mundurowi też. Czasami zamykają drogi, ale to dlatego, że jest wesele, na które zapraszają pól wiochy i rozbijają namiot na środku szosy. Późnej tańczą dookoła stołu :) Zluzujcie chłopaki - żyję tutaj (jako locals między Khmerami) i wydaje mi się, że niewiele jest tak przyjaznych miejsc na świecie.
Co do meritum to prawda, że standardowe wycieczki nie pokazują prawdziwej Kambodży. Nie jest tak z powodu jakiegoś spisku, lecz po prostu nieudolności organizatorów, którzy sami nie mają pojęcia o tym kraju. Co za tym idzie miejsca, gdzie się wozi turystów, stały się komercyjne. Zapraszam do Takeo, tutaj jest jeszcze nieturystyczna Kambodża - o wiele tańsza, ekstremalnie przyjazna i hmm coś w tym jest, bardziej "prawdziwa". A jaka jest Kambodża w całości. Zasadniczo poza turystycznymi ośrodkami gdzie pieniądze przyjeżdżają zachodu jest bardzo fajna imho stolica gdzie zarobki są lepsze. Miasta prowincjonalne - z zasady w miarę zasobne, czyste i schludne i biedna drewniana, za to niesamowita prowincja. Nie ma co opowiadać o niedostępności miejsc etc. Niedostępność powtarzam wynika jedynie z niewiedzy ludzi, którzy organizują turystykę. Wszystko w Kambodży jest dostępne a wręcz znam mniej popularne niż to z Phnom Penh pola śmierci gdzie nikt nie dociera a miejscowi, w tym weterani prowadzą muzeum i marzą, aby swoją historią podzielić się z ludźmi z zachodu.
tytuł:
treść:
użytkownik: hasło:

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl