Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Cypr dlaczego tak mało jest o Cyprze na forum? |
autor komentarza: voit |
data dodania: 2015-05-30 18:44:42 |
treść: Mieszkałam przez pewien czas na Cyprze, w stolicy w Nikozji. Pozwiedzałam wyspę wzdłuż i wszerz, ale akurat najrzadziej i najkrócej byłam w okolicach Pafos. Według mnie Cypr jest wyspą, gdzie każdy znajdzie coś dla siebie. Mnie zachwyciła stolica, góry Troodos, monastery, plaże (dla mnie wygrywa po greckiej stronie Konnos Beach, kilkanaście km za Ayia Napą), klif Cape Greco, turecka strona (oprócz Nikozji) a tam: Kyrenia i Famagusta (wraz z Ghost City), Golden Beach i dzikie osły. Uwielbiam cyprysjkie jedzenie: halloumi (ser), olives pie, cheese pie, warzywa, owoce souvlaki oraz danie meze, a także piwo KEO i frappe. Ludzie zazwyczaj są mili, uśmiechnięci pomocni. Pogoda słoneczna, momentami bywało dla mnie zbyt sucho. Polecam wynająć samochód- będzie szybciej i sprawniej, a wyspa wszak ogromna nie jest (należy jednak pamiętać, że aby wjechać na turecką stronę samochodem trzeba na granicy kupić trzydniowe ubezpieczenie, ale z tego co pamiętam bardzo drogie nie jest). Jeżeli podałam za mało informacji, napisz konkretne pytania, postaram się skrupulatnie odpowiedzieć :) pozdr |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.