Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: pomoc w organizacji wypadu |
autor komentarza: mrcanberra |
data dodania: 2015-08-11 22:27:40 |
treść: Kolega ma rację możesz sobie wynająć nawet za 200 THB domek, po co przepłacać. W 4 osobowej grupie wyjdzie Was po 5 zł na głowę tylko. Zobacz w czym jest różnica :DDD http://fotosik.net.pl/di/LZRN/kosamet_thailand.jpg Poważnie oczywiście są domki czy miejsca do spania nawet i tańsze, ale to, ze Tajlandia jest tana nie znaczy, że będzie tam tanio w dobrym standardzie. Nie wszyscy wszystkiego potrzebują, sam miałem w jednym miejscu podobny domek (tzn. trochę lepszy jak się na niego patrzyło) za chyba 250 THB, nie pamiętam dokładnie, w zasadzie chodzi tylko o to aby się przekimać bo w dzień raczej się w domku nie siedzi, a nawet i w nocy. Ale jak masz ekipę i chcesz coś bardziej komfortowego to jak piszę np. na 4 osoby wyjdzie bardzo tanio bo po 50 zł. To domki np. na kilka osób 4-5, rodziny, także cena rozbija się na kwoty za jakie można mieć wygodny bungalow w bardzo dobrym standardzie. Ponadto dużo ludzi chce mieć coś blisko plaży, a najlepiej z widokiem na plażę i morze, tu właśnie tak jest. Chyba tego szukasz na rajskiej wyspie. Generalnie da się mieć coś za 50-70 zł (500-700 THB) w Bangkoku, z mediami i łazienką. Czy taniej przez internet tego nie weryfikowałem ale jak znam miejsca i teraz widzę w sieci oferty przez pośredników to wydaje mi się, że mniejszą cenę zapłaciłbym na miejscu. Jeśli chodzi o Ko Samui to jednak jest to chyba jedno z droższych miejsca w Tajlandii. Jeśli chodzi zaś o rezerwacje przez net ja wolę spontan, bez jakiegoś szczególnego planowania – jestem tu podoba mi się zostaję dłużej nie podoba jadę, płynę dalej. Rezerwacje wskazane tylko w sytuacjach kiedy powinno się coś zaklepać. Bardzo oblegane miejsce, mało hoteli czy aby nie szukać kiedy się przyjedzie po długiej podróży. Jednak w Tajlandii nie ma z tym problemu więc nie trzeba się stresować. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.