Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Wróciliśmy - służymy radą :) |
autor komentarza: baksiuu |
data dodania: 2015-08-26 20:34:53 |
treść: Hej:) potrzebuje rady a raczej informacji:) Jadę ze znajomymi do Brazylii w listopadzie i mam parę pytań: 1. szczepienia - wykonywaliście wszystkie zalecane szczepienia? bo nie wiem czy popadać w paranoję z tymi szczepieniami, a niekoniecznie jestem ich zwolennikiem:) na pewno szczepienia na żółtą febrę(bo wybieramy się tez do amazonki) i zażywanie leków antymalarycznych. 2. wodospady Iguacu - czy przejście na stronę argentyńską jest możliwe pieszo, jest to jakoś połączone? czy raczej trzeba się wybrać jakimś busem? i czy na każdy dzień/kraj wykupuje się osobny bilet bo na stronie wodposadów nie znalazłam takiej informacji, a na pewno jednego dnia wybrałabym się na stronę brazylisjką a drugiego dnia na argentyńską. Byłaś też po stronie paragwajskiej? 3. Rio - czy są jakieś problemy z zakupem biletów na głowę cukru i jezusa na miejscu? czy lepiej (nawet nie sprawdziłam czy jest taka możliwość) zakupić je online? tak samo z wodospadami bo tutaj akurat widziałam, że jest możliwość online. 4. jakieś fajne miejsca żeby coś zjeść fajnego w Rio i Sao Paulo. 5. Długo zabiera wycieczka na Ilha Grande? opłaca się jechać tam na jeden dzień z Rio? no i czy warto? 6. Czy w całej Brazylii jest duży problem z komarami czy tylko w Amazonce? to chyba na tyle co mi przyszło teraz do głowy:) dzięki! |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.