Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: do tych co byli.... |
autor komentarza: Boberek |
data dodania: 2015-09-12 09:46:55 |
treść: też to braliśmy pod uwagę...ale finalnie stanęło na promie...w drodze powrotnej mam hotel niedaleko portu...wiec albo zapłaciłabym za taksówkę po przylocie na trasie lotnisko-port albo przed wylotem hotel-lotnisko...rzeczywiście jest to alternatywa....jak przeglądałam loty DeS-Zanzibar to najtańszy bilet (return) kosztował 120 dolarów/os...poza tym o ile mnie pamięć nie myli limit bagażu na awionetkę był jeszcze mniejszy niż na prom..a nie wiem czy jest to rygorystycznie przestrzegane...biletów na prom nie można kupić online...można je jedynie zarezerwować....ja wybrałam AZAM...problemem może być to czy po dotarciu do portu rezerwacja będzie obowiązywać..na stronie AZAM-u jest info, że bilety trzeba odebrać na 3 godziny przed wypłynięciem, a na potwierdzeniu rezerwacji, którą dostałam na maila, że 24 godziny :-)...ale czy tak, czy siak będę w porcie jedynie godzinę przed... Dzisiaj wieczorem wyruszam do Pragi skąd mam wylot....więc ostatnie pytania.... zastanawiam się tylko czy ktoś z Was podczas pobytu w Tanzanii korzystał z ichniejszej karty sim do telefonu i zdrapek (np. Vodafone)? czy na Zanzibarze (nie chodzi mi o Stone Town) są miejsca gdzie wymienię pieniądze po jakimś sensownym kursie? głównie chodzi mi o okolice Paje/Jambiani... Dziękuję i pozdrawiam |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.