Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Lekki Śpiwór - jaki polecicie |
autor komentarza: paweł.p |
data dodania: 2015-10-07 12:03:44 |
treść: W takim razie potrzebujesz letni śpiwór schroniskowy. Masz ogromny wybór tego typu śpiworów. Ja już od dawna nie używam takich śpiworów, ale mogę ci napisać na co zwrócić uwagę. Termika śpiwora musi oscylować około +5 stopni (zawsze podaje się kilka zakresów temperatur – Ty patrz na temperaturę: komfort – ). Kup śpiwór typu mumia – są lżejsze od innych typów i w plecaku zajmują mniej miejsca (trochę kosztem wygody – są mniejsze) Za tą cenę kupisz śpiwór syntetyczny, jednowarstwowy – niestety nie będzie lekki ( waga około 1 kg) i wypełnienie będzie raczej średniej jakości. Zastanów się nad zwiększeniem kwoty. Śpiwory syntetyczne zachowują właściwości około 3-4 lat, śpiwory puchowe 10 lat i więcej, . Za około 300 + zł mogłabyś kupić śpiwór puchowy (około 200 gram puchu – na twoje potrzeby). Zamek z lewej strony jeżeli jesteś praworęczna i odwrotnie. Jeżeli będziesz miała wybór weź model ze ściągaczem przy kapturze. W tego typu śpiworach nie ma rozmiarówki. Wszystkie są robione w rozmiarze 180/190 więc na pewno się zmieścisz. Mogę polecić Ci sklep internetowy w którym sam się zaopatruję: Weld.pl Bardzo dobra firma, sporo u nich kupiłem i nigdy nie sprzedali mi szajsu. Z tego co tam mają gdybym sam kupował w zbliżonej cenie wziąłbym Mamuta – świetna marka, jedna z najlepszych na świecie. MAMMUT NORDIC EMT SUMMER 219 zł ciężar 600 gr. I zastanów się nad śpiworem trzy-sezonowym MAMMUT NORDIC EMT SPRING 249 zł ciężar 950 gr. Te śpiwory będą Ci służyć przez wiele lat. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.