Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Kenia, szczepienia, choroby, ryzyko |
autor komentarza: darek77 |
data dodania: 2015-11-15 14:27:30 |
treść: Szczepiłem się wyłącznie na WZW i żółtą febrę. Koleżanka przyjęła przed wyjazdem chyba wszystko, co jej lekarz zalecił. Miała małą mękę w Polsce związaną ze stanem organizmu po takich szczepieniach. Źle znosiła. Czuła się pewniej w Afryce dzięki tym szczepieniom, ale to ją najczęściej dopadały jakieś tropikalne paskudztwa: niestrawności, gorączki, pogryzienia, niegojące się rany. NIe twierdzę, że ma to coś wspólnego z przyjmowanymi szczepieniami, ale taka była przewrotność losu. Tak, na plażach piaskowych jest mnóstwo tego gryzącego, wszechobecnego świństwa. Pchły nie dają żyć i odbierają przyjemność byczenia się nad oceanem. Chodziłem boso po plaży, boso po oceanie. Nic nie przywiozłem w ciele. Nie wiem, czy malarone nie zabija takich robali w organizmie. Musiałbyś poczytać. Ciekawostka: Na północ od Mombasy jest plaża, która nie ma kwarcowego piasku. Jest "piasek" powstały ze zmielonego, startego materiału ze skorup, muszli itp. Tam pcheł nie ma. Pięknie. Tylko, że są złodzieje. Gorzej. Ale i tak pięknie. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.