Forum dyskusyjne dodanie komentarza

powrót

temat: Kto jedzie do Indii poczatkiem 2016 r
autor komentarza: dagmara23
data dodania: 2015-12-03 13:18:10
treść:
Wróciłam kilka dni temu z Indii. Byliśmy na 12 dniowym samodzielnym wypadzie.
Załatw sobie e-wizę. Skorzystałam z www.aina.pl załatwiają promesę wizową w 3 dni. Wiza jest wbijana na lotnisku, lecz nie na każdym. Sprawdź czy tam gdzie lądujesz w Indiach jest taka możliwość. Ladowaliśmy w Delhi, postaliśmy w kolejce, zrobili nam pomiary biometryczne i weszliśmy na teren Indii :)
Szczepienia, dobrze jest mieć. Tak na wszelki wypadek. Szczepiliśmy się na ( WZW typu A i B,dur brzuszny oraz szczepionka skojarzona (błonica, polio, tężec)
Nie ma dużej ilości komarów o tej porze. Tak na wszelki wypadek używaliśmy muggi z 50 % DEET. Niestety w Polsce do dostania tylko w płynie, lepszy jest krem. Ale płyn jest ok.
Pociągi kup przez www.cleartrip.com, trzeba założyć konto, pociągi są ok, jechałam wszystkimi możliwymi klasami.
Hotele załatwiałam przez internet. Nie było większych problemów, raz nie znaleźliśmy ulicy a za drugim sprzedali nasz pokój, lecz zaraz załatwili inny:) reszta ok
Ubezpieczenie dobrze jest mieć. Na szczęście nie korzystaliśmy :)
Jak masz pytania pisz.
tytuł:
treść:
użytkownik: hasło:

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl