Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Plan Indie Południowe - bardzo wstępny z prośbą o weryfikację |
autor komentarza: Magz |
data dodania: 2015-12-09 07:22:37 |
treść: >Teraz plan jest taki: od 19 stycznia do 9 lutego >19 wylot/PRZYLOT do Mumbaj 23:55 > >20 wylot do chennai dalej do mahalipuram - nocleg w mahalipuram > >21 mahalipuram > >22 mahalipuram -kanchipuram > >23 mahalipuram-trichy-nocleg w trichy > >24 trichy > >25.trichy-maduraj/nocleg w maduraj > >26. maduraj > >27 wyjazd z maduraj do munnar > >28 munnar > >29.munnar –kochin/nocleg w kochin > >30.kochin > >31.kochin -allepey > >1.allepey – wycieczka bacwaters > >2. allepey - varkala > >3.varkala > >4.varkala > >5.varkala > >6.varkala - lotnisko -wylot do Bombaju > >7.Mumbaj -nocleg > >8.Mumbaj > >9.Wylot > Chennai wlasnie nawiedzila powodz stulecia. Cala okolica jest totalnie zdewastowana, a drogi w gorzej niz tragicznym stanie - dziura na dziurze, Jeszcze kilka dni temu lotnisko bylo zalane i zamkniete a samoloty staly w wodzie. Absolutnie nie zwiedzaj Chennai ani Kanchipuram. W Kanchi sa tylko swiatynie. Niby blisko ale dojazd w tych korkach i dziurach zajmie Ci ze 3h, zwlaszcza ze po drodze kilka mostow sie zawalilo, wiec nie wiem czy nie utkniesz gdzies. Mahabalipuram - male miasteczko miejmy nadzieje, ze jakos je usprzataja do tego czasu. Na razie sytuacja w calym regionie jest dosc niepokojaca. Nie wiem, ja bym sobie Tamil Nadu w tym krytycznym czasie odpuscila. Przepiekna pogoda jest w tym samym czasie np. w Karnatace w Hampi (wrazenia tysiac razy lepsze niz niewielki kompleks swiatyn w Mahabalipuram). Maduraj chyba ok, glowna fala powodziowa tam nie dotarla. Backwaters (mnie nie nudzily absolutnie) - zadekuj sie w Kochin na wieksza ilosc dni i stamtad masz wszystko - wycieczki do wyboru do koloru. Varkala - tak! Super miejsce by odpoczac. Wieksza ilosc dni wskazana. Munnar - hmm.. tylko jesli bedziesz wiecej dni i bedziesz gotowa wydac wiecej kasy. Munnar jest drozszy. Rikszarz czy taksowkarz na wycieczke 1dniowa zabierze w sztampowe miejsca pelne turystiow do tego glownie indyjskich - srednio interesujace. Ale np. calodniowa wycieczka jeepem gdzies w dzicz po drogach gruntowych - tak. Tylko wlasnie kasa/czas. Zdecydowanie odpusc sobie Tamil Nadu. Ewentualnie zachacz tylko o Madurai. Poswiec wycieczke dla Kerali plus Bombaj. Dla mnie Bombaj jest super. Uwielbim to miasto. Choc bywaja to przezycia hardcorowe dla europejczyka. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.