Forum dyskusyjne dodanie komentarza

powrót

temat: o agencjach turystycznych.
autor komentarza: greengroszek
data dodania: 2016-01-07 18:45:54
treść:
Ahoj!

Po wszystkich doświadczeniach, w razie gdyby ktoś kiedyś miał się nadziać na takie tarapaty jak ja, poczułam potrzebę żeby założyć nowy wątek! Po przeszło pięciu miesiącach spędzonych w Afryce Wschodniej (Tnz, Kenia, Uganda), musze powiedzieć, że Tnz absolutnie mnie urzekła. Wbrew powszechnym opiom, jak się ma chęć i tupet, podróż niskobudżetowa super się układa (no i same klawe doświadczenia z CS-em)

Tylko, że jak już się tam jest, to chyba każdy chce zaoszczędzić na - przynajmniej jednodniowe - safari. I tu jakaś MASAKRA. Znalezienie firmy która chciałaby mnie potraktować poważnie i zasugerować rozsądną cenę to był jakiś kosmos. Pierwsza jednodniówka była takim niewypałem pod każdym wzglądem, że musiałam się szarpnąć na... Drugą. Szukając informacji z Polski w ogóle nie mogłam znaleźć żadnych godnych uwagi przeglądów. Początkowo nie wiedziałam, że zostanę w Tnz tak długo, że nie będzie mi szkoda poświęcić czasu na szukanie firmy na miejscu.

Więc jak już znalazłam ekipę, którą warto polecić (wyjątkowy couch-surfingowy przypadek) to na wypadek gdyby ktoś się wybierał, obczajcie to:

http://www.hekima-safaris.com/

Nie dość, że wszystko było mega (zebry i nosorożce wymiatają) to jeszcze mnie hostowali przez tydzień w ramach cs-a :D Jedyny minus, być może dla niektórych, to to, że oczywiście nie mówią po polsku, Tak poza tym wszyscy byli mega-przyjaźni. Pomimo, że byłam sama (agencja musi Cię podłączyć pod inną grupę), czułam się potraktowana jak najbardziej serio - nie gorzej niże grupy np. 6 osobowe na których zarabiają dużo więcej. Sami młodzi ludzie - pasjonaci. Kontaktowałam się na bieżąco przez whatsappa a właścicielem i nie przeszkadzało im nawet to, że chciałam zmienić pare rzeczy w już zaakceptowanym programie.

W tym roku pewnie postaram się zrobić z nimi też Kili.

Może ktoś inny ma jakieś inne rekomendacji dla takich podróżników, którzy chcieli by pozałatwiać te rzeczy już z Pl :)
tytuł:
treść:
użytkownik: hasło:

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl