Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Propozycja wyprawy dla początkującego |
autor komentarza: crullu |
data dodania: 2008-01-29 13:33:08 |
treść: kasa niezła - można za to spokojnie dwa miesiące w indiach siedzieć... :D pytałes wcześniej czy oferta biura podróży spełni Twoje oczekiwania - więc tak na prawdę zależy czego oczekujesz - za 4 tys. na pewno znajdziesz jakąś niezłą propozycję - czysty hotel z ekstra jedzeniem, klimatyzacją i pewnie nawet otwartym barkiem plus klimatyzowane autokary i fakultatywne wycieczki z przewodnikiem... plusy takie, że nie martwisz sie o nic, poza tym, żeby baterie w aparacie nie padły. minusy - tak na prawdę zobaczysz niewiele, bo pan przewodnik wyznaczy czas od do i tyle. dla mnie takie wycieczki to opalanie i oglądanie miejsc znanych z widokówek... teraz o podrózowaniu takim trochę bardziej serio. ja się zaraziłem jak mnie znajomy 8 lat temu zabrał lądem do indii przez iran i pakistan. facet był doświadczony i pokazał o co chodzi. od tego czasu organizuje sam wyjazdy. dlaczego to juz Pacyfa i milet napisali doskonale... w trzy tygodnie zwiedzisz maroko bez problemu (sam nie byłem jeszcze więc niewiele na ten temat napisać mogę). jak interesuje cię treking to samolot do bierz nepalu, jak chcesz zobaczyć w jakim syfie potrafia życ ludzie i nie zależy ci na komforcie wycieczki to kupuj lot do delhi... :D polecam też bliski wschód - bilet do damaszku koło 1600 - 1800 zł. na 10 dni wyskoczysz do jordanii na rafy koralowe w akabie, nad morze martwe i do petry, w syrii po kilka dni w damaszku i aleppo plus wycieczka na wzgórza golan i do palmiry, możesz też liban zahaczyć i masz ekstra podróż... do tego dochodzi lokalny klimat, faja i długie targii z arabami, hezbollah itp. a tak najbardziej lajtowo i w sumie na pierwszy raz na zachęte w sam raz to turcja. w 3 tygodnie można sporo zobaczyć. zaczynasz w stambule robisz kółko przez kapadocję, pamukkale, konję, izmir i efez na przykład... do wyboru do koloru... :D pozdrawiam |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.