Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: jaką walutę brać do Tajlandii |
autor komentarza: olgierd79 |
data dodania: 2016-01-30 11:56:20 |
treść: Mam podobny problem i wcale nie jestem pewny czy dolary to dobry pomysł... zastanawiam się nad funtami. Każdą walutę się wymieni praktycznie wszędzie. Biorąc pod uwagę to że dolar w Polsce w ciągu ostatniego miesiąca podrożał o 10% a funt ma kurs w miarę stabilny wydaje mi się że warto wziąć właśnie funty. Sprawdzić wykresy w stosunku do konkretnej waluty można tu http://www.xe.com/currencycharts/?from=USD&to=PLN W moim wypadku chodzi o Kyaty Birmańskie i te z kolei w ciągu ostatniego miesiąca bardzo się umocniły w stosunku do każdej z głównych walut (w miarę równomiernie). Stąd mój pomysł :) bo szukam jak zminimalizować straty związane z wymianą walut na ten wyjazd... bo jeśli zostanę przy dolarach to w ciągu ostatniego misiąca straciłem kilka ładnych stówek :/ Ale to tylko moje przypuszczenia... Może jakaś mądra ekonomiczna głowa się wypowie na ten temat :) |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.