Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Japonia pierwszy raz |
autor komentarza: sunnytokyo |
data dodania: 2016-02-03 17:51:50 |
treść: Ja mieszkałem w Tokyo 5 lat i zwiedziłem większość Japonii. Szczyt sezonu to oczywiście koniec marca początek kwietnia (kwitnienie wiśni) oraz 1 połowa maja (złoty tydzień). Polecam zwiedzać poza sezonem (2 połowa maja, lipiec-listopad). Można sporo oszczędzić. Jeśli chcesz podróżować z Tokyo do Kyoto to zdecydowanie kup Japan Rail Pass (bilet powrotny na tej trasie to mniej więcej cena biletu Japan Rail Pass na 7 dni). Polecam autoryzowane biuro japońskie w Polsce H.I.S. Poland. Wydają bilety od ręki i taniej jak z zagranicy. http://www.his-travel.pl/japan-rail-pass/ Dodatkowo proponują tanie noclegi w Tokyo. Polecam spędzić więcej czasu w Tokyo i Kyoto i z tych miast podróżować na 1 dniowe wycieczki. Koniecznie zwiedzić w Tokyo: Asakusa, Meiji shrine, Harajuku, Shibuya, Akihabara, Omotesando, Shin Okubo, Roppongi, Tokyo Tower i zjeść Ichiran Ramen! Poza Tokyo to Kamakura, Nikko, Takao San, wspiąć się na górę Fuji w sezonie, zimą na narty do Hakuba albo Jigokudani monkey park gdzie japońkie małby kąpią się w gorących źródłach. W Kyoto złoty Pawilon, Kiyomizudera, Zamek Nijio, Arashiyama, Fushimi Inari. Dobre ceny biletów lotniczych można znaleźć na wrzesień. Tanio można kupić przez Qatar Airlines. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.