Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Sydney, Melbourne w listopadzie |
autor komentarza: Servus |
data dodania: 2016-03-30 23:10:40 |
treść: Fotodrab, dziękuję za życzliwe uwagi. Tak się składa, ze jestem z natury perfekcjonistą i od 1998 roku planuję wyjazdy w różne miejsca na koniec świata, w tym do Australii. nie chcę tutaj zanudzać, bo cel emki jest inny, ale: 1. Baron River na przełomie pazdziernika i listopada jest bardzo dobrym miejscem na rafting, byłem tam w różnych okresach, 2 razy we wspomnianym 2. Noosa jest swietnym miejscem na kapiel, a ataki zdarzają się owszem, ale wsrod surferow, ktorych jak wiesz kilkudziesieciu plywa codziennie na wysokosci Noosa National Park. Racja nie powinno sie brać odpowiedzialności za czyjeś życie nawet jeśli dotyczy to codziennego spaceru do pracy ulicami Krakowa, czy Warszawy. 3. Nie bardzo rozumiem o jakich formalnosciach (3 dni), ktore nalezy załatwić mówisz. Jesli podróż masz przygotowaną z góry wsiadasz w samolot i lecisz. W dobie Ubera, który w Sydney działa znakomicie oraz lokalnych bezproblemowych transferów ... Jeszcze drobna uwaga dotyczaca pogody. Dwukrotnie w minionych latach byłem w Ayers Rock w styczniu - czyli teoretycznie najbardziej suchym i piekielnie upalnym miesiącu roku. Temperatury oscylowały w okolicy 28 - 30 stopni, czyli jak na ten teren super przyzwoicie. Aha i spanie w Ayers ni musi byc na zbiorowej sali. Wystarczy za 160 AUD wynajac cabin na Campground (dla 4 osob). Zastanawiam sie wiec skad pojawily sie u Was takie budzety. Byc moze chodzi o inne Uluru:). Rzeczywiscie każdy jeździ według swojego pomysłu. Troche mi tylko było żal Emka tego, że wpadacie do Australii na chwilę i tylko raz i nie zobaczycie tylu pięknych miejsc:). Nawet w Sydney znajdziecie mnóstwo spokojnych spotów, w których możecie kontemplować rzeczywistość, nie mówiąc o outback-u. Z pozdrowieniami, za chwilę wrzucę kilka zdjęć z ostatniej podróży - wtedy ocen sama:) |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.