Forum dyskusyjne dodanie komentarza

powrót

temat: Plan podrózy, samochód z kierowcą
autor komentarza: bynio
data dodania: 2016-03-31 08:31:10
treść:
Witam,
dojrzałem do powtórnego wyjazdu do Birmy. Byłem tam 9 lat temu i myślę, że sporo zmieniło się. Wymyśliłem sobie taki plan podróży, w którym odwiedziłbym miejsca wtedy przez mnie odpuszczone plus 2 największe hity czyli Bagan i Inle Lake. Zobaczcie jak to wygląda:
1 dzień - przylot do Bangkoku
2 dzień - przejazd do Mae Sot
3 dzień - przekroczenie granicy i przejazd do Mawlamyine
4 dzień - oglądanie okolicy Mawlamyine i przejazd do Hpa An
5 dzień - Hpa An i przejazd do Kyaiktiyo
6 dzień - Golden Rock i okolice
7 dzień - pociąg do Rangunu
8 dzień - przejazd do Mrauk U
9 dzień - Mrauk U
10 dzień - Mrauk U
11 dzień - Przejazd do Pagan
12 dzień - Pagan, tylko jeden dzień z sentymentu i właściwie jest po drodze, bo już tam byłem
13 dzień - Przejazd do Kalaw
14 dzień - trek do Inle
15 dzień - trek do Inle
16 dzień - rano łódka po jeziorze, wieczorem Balloon Festival w Taungyyi
17 dzień - Balloon Festival w Taungyyi
18 dzień - Powrót do Rangunu
Mandalay i okolice odpuściłem, już byłem, podobnie Bago. Jadąc w kilka osób, doszedłem do wniosku, że od 8 - do 18 dnia można wypożyczyć samochód z kierowcą na 11 dni. Jakby koszty rozłożyły się, to praktycznie byłoby to samo jak miejscową komunikacją np. z przelotem do Sittwe.
Termin wyjazdu jest zdeterminowany Festiwalem Balonów, w tym roku to 20-26 listopad. Najlepsze są ponoć 2 ostatnie dni. Więc przylot do Bangkoku musiałby być najpóźniej 10 listopada.
Czy znacie jakiegoś łebskiego Birmańczyka, z którym można pojeździć przez 11 dni za rozsądne pieniądze.
Czy ktoś orientuje się, jechał ostatnio czy droga z Myawaddy od tajskiej granicy do Malwamyine jest codziennie otwarta w obydwa kierunki czy nadal w jeden dzień ruch jest do granicy, a następnego od granicy. Nie chcę spędzić całego dnia Myawaddy.
Pozdrawiam i z góry wszystkim dziękuję za informacje.
Zbyszek
tytuł:
treść:
użytkownik: hasło:

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl