Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Plan podrózy, samochód z kierowcą |
autor komentarza: bynio |
data dodania: 2016-03-31 08:31:10 |
treść: Witam, dojrzałem do powtórnego wyjazdu do Birmy. Byłem tam 9 lat temu i myślę, że sporo zmieniło się. Wymyśliłem sobie taki plan podróży, w którym odwiedziłbym miejsca wtedy przez mnie odpuszczone plus 2 największe hity czyli Bagan i Inle Lake. Zobaczcie jak to wygląda: 1 dzień - przylot do Bangkoku 2 dzień - przejazd do Mae Sot 3 dzień - przekroczenie granicy i przejazd do Mawlamyine 4 dzień - oglądanie okolicy Mawlamyine i przejazd do Hpa An 5 dzień - Hpa An i przejazd do Kyaiktiyo 6 dzień - Golden Rock i okolice 7 dzień - pociąg do Rangunu 8 dzień - przejazd do Mrauk U 9 dzień - Mrauk U 10 dzień - Mrauk U 11 dzień - Przejazd do Pagan 12 dzień - Pagan, tylko jeden dzień z sentymentu i właściwie jest po drodze, bo już tam byłem 13 dzień - Przejazd do Kalaw 14 dzień - trek do Inle 15 dzień - trek do Inle 16 dzień - rano łódka po jeziorze, wieczorem Balloon Festival w Taungyyi 17 dzień - Balloon Festival w Taungyyi 18 dzień - Powrót do Rangunu Mandalay i okolice odpuściłem, już byłem, podobnie Bago. Jadąc w kilka osób, doszedłem do wniosku, że od 8 - do 18 dnia można wypożyczyć samochód z kierowcą na 11 dni. Jakby koszty rozłożyły się, to praktycznie byłoby to samo jak miejscową komunikacją np. z przelotem do Sittwe. Termin wyjazdu jest zdeterminowany Festiwalem Balonów, w tym roku to 20-26 listopad. Najlepsze są ponoć 2 ostatnie dni. Więc przylot do Bangkoku musiałby być najpóźniej 10 listopada. Czy znacie jakiegoś łebskiego Birmańczyka, z którym można pojeździć przez 11 dni za rozsądne pieniądze. Czy ktoś orientuje się, jechał ostatnio czy droga z Myawaddy od tajskiej granicy do Malwamyine jest codziennie otwarta w obydwa kierunki czy nadal w jeden dzień ruch jest do granicy, a następnego od granicy. Nie chcę spędzić całego dnia Myawaddy. Pozdrawiam i z góry wszystkim dziękuję za informacje. Zbyszek |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.