Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Podróżowanie bez wiz, jak to wygląda, jakie są kary. |
autor komentarza: Jenruzz |
data dodania: 2016-05-03 21:29:12 |
treść: O ekonomi oraz o mojej wiedzy o zasadach panujących w świecie nie będę się rozpisywał oraz nie będę się starał nikogo przekonywać, wiem tyle ile powinienem wiedzieć. Jeżeli już mowa o tym "rzucaniu się na głęboką wodę", zawsze byłem ryzykantem, nie mam problemu z podejmowaniem decyzji, jestem pewny siebie, aczkolwiek rozważny. W podróż nie wyruszam sam, wyruszam z moim przyjacielem, aby pomagać sobie w ciężkich chwilach, tak więc samej podróży jako takiej się nie boję. Survival oraz urban-survival nie stanowią dla mnie żadnego problemu, już jak miałem 14 lat bawiłem się w pseudo survival (wypady kilkudniowe) bez zabierania całego majdanu ze sobą (tylko śpiwór, namiot oraz butelka i nóż z krzesiwkiem). Odkąd tylko pamiętam moim największym marzeniem było ruszenie w trasę, zwiedzanie i poznawanie, niestety muszę zmartwić niektórych z Was, nikt ani nic nie jest mnie w stanie powstrzymać, w podróż ruszam już przyszłym latem, do Ameryki Południowej (o wiele mniejsze koszta podróży, łatwiejszy dostęp do jedzenia). Głupcem również nie jestem, zacząłem powoli zbierać na sprzęt, chcę zaopatrzyć się w możliwie najlepszy. W podróż, rzecz jasna, biorę ze sobą zasoby gotówki, około 500zł, jeżeli pieniądze się skończą - cóż trzeba będzie sobie zarobić, budowa, zbieranie butelek, uliczne "pokazy" capoeiry (mój przyjaciel zdobył bardzo wysokie miejsce w takowych zawodach oraz zdobył bilet na turniej do Brazylii, więc coś tam potrafi). Wiem, że w moim wieku jest wielu naiwnych ludzi, ja natomiast uważam się za człowieka bardzo pewnego siebie oraz całkiem zaradnego, że wiem, że MUSZĘ dać sobie radę:) Pozdrawiam wszystkich którzy z góry chcą skreślić młodych podróżników z marzeniami, oraz tych którzy życzą im jak najlepiej :) |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.