Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: On arrival |
autor komentarza: Zonolux |
data dodania: 2016-05-13 11:56:32 |
treść: Ja z podobnymi pytaniami dzwoniłem w zeszłym roku do placówki Indonezjii w Polsce i w jakimś sensie zostałem wyśmiany. Jeśli jest się obywatelem Polski, to pozwolenie na pobyt 30 dniowy dostaje sie automatycznie i jest to kwestia postawienia pieczątki w paszporcie. Zadnych formularzy, żadnych podań. Teoretycznie powinno sie udokumentować możliwość przebywania w Indonezji (np kartą kredytową) i ewentualnie wylot, ale chyba nikt tego nie sprawdza. W zeszłym roku jednak taka uproszczona procedura dotyczyła tylko kilku wybranych lotnisk i to poleciłbym sprawdzić! Jeśli chodzi o przemieszczanie sie po Indonezjii to w obrębie jedej wyspy polecam pociągi: bezpiecznie, komfortowo, stosunkowo tanio i z ciekawymi widokami. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.