Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Iquitos, Lagunas - dżungla |
autor komentarza: qweq777 |
data dodania: 2016-06-11 17:24:15 |
treść: Cześć wszystkim! Trafiłem tutaj poszukując informacji na temat wyjścia do dżungli w rejonie Iquitos lub Lagunas. Czy ktoś orientuje się jaki jest aktualnie orientacyjny koszt jednego dnia w dżungli za osobę? Informacje, które znalazłem w internecie są bardzo rozbieżne i najczęściej sprzed wielu lat. Drugie pytanie: czy ktoś był w rezerwacie Pacaya Samiria i korzystał z przewodników z Lagunas? W Lonely planet z 2013 polecają właśnie skorzystać z oferty autoryzowanych przewodników z Lagunas zamiast z Iquitos. Jest napisane, że koszt za 1 os/dz. bez wyżywienia i ceny wstępu do parku narodowego to około 120-150 soli. Czy to możliwe, bo słyszałem o dużo wyższych cenach. Jako, że mamy po 25 lat, dużo podróżujemy i chodzimy po górach z namiotem, interesuje nas wariant jak najbardziej ekonomiczny + jak najbardziej dziki i bez udogodnień. Ale oczywiście zdajemy sobie sprawę, że raczej nie będziemy w "miejscu nietkniętym ręką ludzką..." |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.