Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: koszt szczepień |
autor komentarza: ariadna1982 |
data dodania: 2016-07-20 11:54:29 |
treść: Witam, Mieszkam w Indiach od ponad 3 lat i generalnie aktualnie jestem przeciwna szczepieniom.Wszystko jednak nalezy do indywidualnego podejscia....dla mnie to biznes firm farmaceutycznych. Sama przed pierwszym wyjazdem do Indii zaszczepilam sie tylko przeciw zoltaczce A, B oraz polio, tezec. Czuje sie tu bardzo dobrze i tylko czasami miewalam zatrucia pokarmowe. Podobnie turysci, ktorzy przyjezdzaja do Indii. W Indiach nalezy uwazac na wode! jesli chodzi o jedzenie to nasz zoladek musi sie przyzwyczaic do nowej flory, przypraw itd. Zalecam przed wyjazdem branie probiotykow i picie jogurtow z kulturami bakterii. Na malarie najlepsze sa repelenty w sprayu (muga). Nie zalecam malaronow i innych g.....obciazajacych watrobe i z lista skutkow ubocznych. W razie pytan mozesz pisac na mojego maila. Pozdarwiam z Indii, Ewa |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.