Forum dyskusyjne dodanie komentarza

powrót

temat: PLAN ZWIEDZANIA NA 4-5 dni
autor komentarza: dookolaglobu.pl
data dodania: 2016-09-02 14:39:40
treść:
Cześć,
nie na wszystko odpowiem bo nie wszędzie byłem i nie pamiętam wielu rzeczy. Po prostu musisz sobie je sprawdzić na necie u źródła.
W Norwegii 95% społeczeństwa mówi po angielsku więc nie ma problemu, żeby napisać w tym języku. Na pewno dostaniesz odpowiedź.

Tu pytania o drogi i promy https://www.naf.no/kontakt-oss/
O noclegi pytaj na campingach, taką grupą najlepiej jest tam wynająć chatkę na campingu, ok 400zł jak wspominałem.

Na bramki/mosty/tunele przygotuj jakieś 200-300zł. Na parkingi to nie wiem, zależy ile parkujesz i gdzie. Mają różne stawki, od 15kr do 30kr za godzinę chyba. Paliwo... to można sobie akurat samemu obliczyć.

Z czasem to może być słabo albo na styk jeśli będziecie biegać ;) Półka to 1 dzień marszu w te i z powrotem, to samo Język trola - to jest dość wymagająca trasa i dłuższa niż na Półkę. A jeszcze musisz pokonać autem odległość między nimi co zajmuje 1 dzień wraz ze znalezieniem i przygotowaniem noclegu. 3 dni to już są chyba, że ktoś po marszu będzie chciał kierować nocą - dużo widoków byście stracili.
Nie wiem gdzie są pozostałe rzeczy na mapie, gdzieś w pobliżu pewnie więc... sprawdź sobie na google maps czy 1-2 dni starczy Ci na resztę, żeby to objechać. Na pewno Voringfossen to sprawa do obejrzenia w godzinę gdy już się tam jest (z parkingu przy ulicy i z tarasu przy hotelu), choć ja polecam też zejść w dół kanionu i zobaczyć wodospady od dołu (ok 2h na to trzeba).

Nic nie wiem o lodowcu.

Pozdrawiam
tytuł:
treść:
użytkownik: hasło:

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl