Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Różnice w cenach lotów |
autor komentarza: katnanas |
data dodania: 2016-09-07 04:53:46 |
treść: Witam, mam pytanie, które może do niczego mi nie jest potrzebne, ale jednak mnie to ciekawi. Przeglądałam sobie ostatnio oferty lotów z Polski (WAW) do Indonezji (CGK). Koszt najtańszych lotów tam i z powrotem mieścił się w granicach 2000-2500 zł. Następnie zaczęłam przeglądać loty w drugą stronę. Z Indonezji (CGK) do Polski (WAW) i z powrotem do Indonezji. Loty te już były przynajmniej 2 razy droższe, ceny w granicach 4000-5000 zł. Zaczęłam przeglądać oferty różnych konkretnych linii lotniczych (m.in. Emirates) i tam również, lot Polska- Indonezja-Polska za 2tys, natomiast Indonezja-Polska-Indonezja już 5tys. Od czego zależy taka różnica cen? Dlaczego lot z Polski do Indonezji kosztuje mnie taniej i lot z Indonezji do Polski kosztuje mnie taniej, jeśli ułożę je w takiej kolejności, a nie w odwrotnej? Patrzyłam na ceny na przestrzeni miesięcy i zawsze to tak wygląda. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.