Forum dyskusyjne dodanie komentarza

powrót

temat: Sri Lanka - pomoc
autor komentarza: kizi
data dodania: 2016-10-19 12:42:06
treść:
Cześć,
jeśli mogę ci coś doradzić, to proponuję jednak wyjazd na własną rękę (brzmi strasznie- wiem, ale do rzeczy). Dlaczego masz sobie nie poradzić ?, umiejętne dobranie planu i lecisz....
Żadne biuro i żaden tutystyczny hotel na miejscu nie zapewni ci tego co dotkniesz własną ręką. A dodatkowo narażą cię na dodatkowe (niemałe koszty). No bo zobacz, będąc gdzieś tam w hotelu wyjeżdżasz na 3-4 dniową wycieczkę /może raczej 4 dniowę, bo w 3 dni to,....hm ...../ Koszty kierowcy, wejściówki (i tak i tak) + dodatkowe noclegi oczywiście. DOLICZ !!!
Standard hoteli *** ....hm... słabizna (ale to już wiesz)
Co do All inklusiv mam mieszane uczucia znając ich standardy- no ale być może będzie ok. Inną sprawą z której musisz sobie zdać sprawę to to, że all inklusiv czy nawet HB przywiązuje cię do miejsca.

A... i pamiętaj... loty z biurem to czartery !!! ;()
---------------------------------------------------------------
Tego nie bierz nawet pod uwagę:
- Strach wsać do kieszeni (to jest Sri Lanka,- gościnność i uśmiech lakijczyków bezcenny)
- O język się nie martw,- najmniejszy problem.:)) Ja nie znam wogóle angielskiego,- kali jeść, kali pić i to też na migi- a w tym roku byłam już 2 razy na Sri Lance. Planuję w styczniu 3 raz ;)))
---------------------------------------------------------------
No to teraz rozrys sytuacji na własnę rękę:
1. Dolot:
Praga - Colombo EMIRATES !!!!!!! (Full wysas) no i Praga-Dubai maszyna A 380 . cena teraz 2500 zł. I.....dobrze lub źle : masz stop 6- 8 godzinny
a) w Dubaju (proponuję nocne zwiedzanie Dubaju) - przewodnika polskojęzycznego mogę ci podrzucić albo dwóch)
b) w Male (Malediwy) - nie potrzebujesz nikogo (jeśli będziesz potrzebował nakreślę ci co i jak)

2. Colombo:
Z lotniska (o każdej porze dnia i nocy) odbiera cię wcześniej wynajęty kierowca. Wynająłeś go na 5/ 4/ lub 3 dni jeśli wolisz. Oblatujesz przykładowo to co chcesz zobaczyć, potem zostawia cię na południowym czy zachodnim wybrzeżu /według twojego uznania/, gdzie leżysz pępkiem do góry.

3. Powrót :
bierzesz lokalnego kierowcę na dojazd na lotnisko. Usługę tą zakupisz wszędzie, nawet zgłaszajac tam gdzie nocujesz, bez względu na to czy to hotel, hostel czy prywatna kwatera. Nawet na ulicy stoją taxi. Dogadujesz się i tyle
--------------------------------------------------------------------------------
Koszty:
( nie wiem na ile jedziesz- biorę pod uwagę 12 nocy na miejscu):

- lot 675 $ (Praga-Dubai i Dubai -Colombo)
- noclegi 12x 30 $ 360 $ (fajny nocleg w tej cenie )
- zwiedzanie 2 os. 200 $ (z dużym zapasem)
- kierowca 4 dni 240 $ (60 $ dzień- wytargujesz do 50$)
- jedzenie 13 dni 520 $ (40 $ dniówka- strasznie dużo, 20 $/os))

suma 1995 $ komplet == ok.1000 $ osoba
-------------------------------------------------------------------------------------------
Pamiętaj że kierowca podwyższył koszty !!!!!!.
Jeśli wynajmiesz auto z kimś jeszce,- to podzielicie koszty, co obniży rachunek.
-----------------------------------------------------------------------------------
20 $ dniówka na jedzenie/ os. to dużo, u lokarsów zjesz standatowo za 3-4 $,/ja znam też miejsca np w Kandy i Dambulli, gdzie najesz się za 1,5 $ :)))/
Obiadek w restauracji to koszt 10-15 $.
Wszystko zależy czego oczekujesz.
-------------------------------------------------------------------------------------
tytuł:
treść:
użytkownik: hasło:

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl