Forum dyskusyjne dodanie komentarza

powrót

temat: wycieczka do Maroko - Klub Podróżników Soliści - proszę o opinie!!!
autor komentarza: [fb] Stefan Królikowski
data dodania: 2016-11-08 15:06:45
treść:
Byłem na Kubie i totalnie nie polecam!!!
Moja przygoda zaczęła się od Maroko, które było dobrze ogarnięte, ale tam jeżdżą od wielu lat i "szlaki" są przetarte.
Kuba natomiast to była masówa, wożenie autokarem jak na pielgrzymce do Rzymu.
Jeśli spodziewasz się, że doświadczony lider pokaże Ci unikatowe miejsca; nie licz na to. Liderami są młodzi krewni i znajomi królika, bez przeszkolenia i bez umiejętności ogarnięcia dużej grupy. To przeradza się w złą atmosferę na wyjeździe. U nas po kilku dniach połowa grupy była niezadowolona, bo wszystko było jakby klejone na taśmę - doraźne rozwiązania, zero ogarnięcia grupy i brak pilnowania terminów zbiórek, wzajemne skakanie sobie do gardeł. Przez chwilę było mi żal naszego lidera, bo on też czegoś innego się chyba spodziewał.
Zgłoszenie jakiegokolwiek niezadowolenia jest odbierane jako brak odpowiedniego nastawienia i "jedź następnym razem na all inclusive do Egiptu, hehe". Nawet jeśli nie są realizowane punkty wycieczki, albo zdarza się poważny fuckup.
Po powrocie orientujesz się, że nie wykupiłeś przecież wycieczki, tylko wyjechałeś jako członek stowarzyszenia, więc nie możesz dociekać swoich praw, bo żadnych praw nie masz, a całe pieniądze wpłaciłeś niby na "realizację celów statutowych". Możesz dostać 1000zł w zamian za milczenie, dlatego pewnie przeczytasz mało negatywnych opinii. Ja za 1000zł nie dam sobie zamknąć ust, więc NIE POLECAM.
Lepiej samemu sobie organizować takie wyjazdy, zamiast się wkurzać, że płaci się innym za brak kompetencji i później po powrocie się denerwować.
tytuł:
treść:
użytkownik: hasło:

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl