Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: bilety kolejowe - jak to cholera ugryźć? |
autor komentarza: ziemi100feles |
data dodania: 2016-11-17 10:54:04 |
treść: Bracia i Siostry w podróżniczej niedoli! Czy ktoś z Was nabywał w ostatnim czasie SKUTECZNIE bilety na przejazdy koleją w Indiach? Tak, wiem że jest cleartrip.com i makemytrip.com... ale... Rzecz w tym, że obecnie i cleartrip i makemytrip przekierowują na stronę IRCTC (czyli indyjskich kolei), gdzie trzeba zarejestrować konto. Kłopot w tym, że trzeba podać indyjski numer telefonu (rubryka ze stałym kierunkowym +91). Oczywiście olałem to (wpisałem nr telefonu do jakiegoś parku narodowego), potwierdziłem maila klikając w przesłany link, ale przy logowaniu "wypominają mi" że nie potwierdziłem telefonu sms-em. W konsekwencji - próbując kupić bilety przez makemytrip doszedłem do etapu płatności (wtedy pojawił się komunikat, że nie akceptują obecnie zagranicznych kart płatniczych), a przez cleartrip poszedłem krok dalej - zapłaciłem za bilety, ale (po dokonaniu rezerwacji trzeba potwierdzić ją na koncie IRCTC) nie mogłem jej potwierdzić. Dostałem więc maila, że rezerwacja się nie udała. Dobrze, że kasa wróciła po 3 dniach, a nie po 3 tygodniach.... Nie wiem, może coś przeoczyłem, może czegoś nie doczytałem... Jeśli potraficie ogarnąć te bilety z Polski - to byłbym wdzięczny za podzielenie się tą wiedzą... w głowie mi się nie mieści, żeby nie dało się kupić tych biletów przez internet. A jak przypomnę sobie załatwianie spraw na miejscu (trzeciego dnia odkryłem, że będąc przy "okienku" należy energicznie machać na boki łokciami (jak przy tańczeniu "kaczuszek") - wtedy Hindusi nie są w stanie wsadzić łap pod łokciem i wyeliminować Cię z kolejki ;-) Jeśli macie jakiś pomysł - podzielcie się, plizzzzz! |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.