Forum dyskusyjne dodanie komentarza
| temat: na własną rękę, czy z biurem podróży..? |
| autor komentarza: wloczykijek |
| data dodania: 2016-12-14 12:50:40 |
| treść: >witam, > >mam dylemat i liczę, że podróżnicy zechcą podzielić się ze mną swoimi >doświadczeniami; może doradzić. Otóż zamierzam w te wakacje wybrać sie z mężem na >wakacje doChorwacji (może Bułgarii) - w jakieś ciche, urokliwe miejsce. Kalkuluję >różne opcje (mamy dośc skromny budżet) i okazuje się, że tak zachwalane podróże >wlasnym samochodem wcale nie są tańsze od zoraganizowanych przez biura podróży. Nie >wiem gdzie popełniam błąd (jeśli popełniam). Zakładam, że ludzie zwykle wynajmuja >apartamenty na 4-6-8 osób i koszty rozkładają sie inaczej, niż przy dwóch osobach. > >14000 km (z Katowic) to koszt benzyny (taniej będdzie na gazie) ok. 1200 złw obie >strony. Do tego noclegi... i tu mam zagwozdę. Strony, po których chodze proponują >apartamenty za - powiedzmy średnio - 40 eur za dobę. Czyli 160 zł. Przy 10 dniach >mamy zatem; > >noclegi dla dwóch osób 3.200 zł >przejazd 1200 zł >RAZEM 4.400 zl > >To jakis koszmar cenowy przy założeniu, że z biurem autokarem mozna pojechać (nocleg >i przejazd) mniej więcej za 1300 zl (albo nawet taniej). > >Dla dwóch osób taki pobyt kosztuje 2.600 zł > >CO JEST NIE TAK Z MOJĄ KALKULACJĄ?? > >Moze macie jakieś cenne doświadczenia..? Może poprostu zapakowac się w auto i >pojechać przed siebie, a na miejscu znaleźc nocleg za male eurosiki..? czy o jest do >zrobienia..? > >I kolejna opcja - może niepotrzebnie nakręcam tamat i powinnam spokojnie wyczekiwać >na last minute i zapakowac się w samolot za 1500 zł ze śniadaniem..? > >Jestem zakręcona, rozdarta i nie mam pojecia, w którą stronę puszczać wodze >fantazji... > > Ja wybrałbym podróż na własną rękę, jakoś takie wczasy last minute mnie nie przekonują :( |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.