Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Sprawdzony organizator safari - KENIA |
autor komentarza: hipol |
data dodania: 2017-01-29 14:46:56 |
treść: Witam. Najlepiej szukać agencji turystycznej na miejscu - tam zawsze taniej, bo konkurencja duża - w Nairobi w centrum na każdej ulicy jest wiele biur, naganiacze łowią turystów na ulicy, ceny można negocjować. Ja na safari spałam w brezentowym namiocie - było wygodnie i bezpiecznie ( miałam swój śpiwór ), a taniej, jeśli nie zależy Ci na luksusie ( zbijać cenę da się na luksusie noclegu zależnym od obozowiska - wszystko inne np. wstęp do parku, benzyna itp. ma stałą cenę ) - nie warto przepłacać. Ale jeśli chcesz zobaczyć zwierzęta maksymalnie tanio - to polecam Zimbabwe. Spałam tam za 5$ za noc we własnym namiocie w Warthogs Bush Camp nad jeziorem Kariba. Słonie codziennie przechodziły do wodopoju obok mojego namiotu, codziennie było też w pobliżu 14 hipopotamów i jakieś krokodyle. Na pobliskiej wyspie żyją bawoły, zebry widziałam prze drodze do wsi. Opisałam to na blogu podrozzyciablog.wordpress.com Pozdrawiam i udanej podróży |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.